NIKOTIININESTE AVUKSI TUPAKASTA VIEROITTAUTUMISEEN

Nikotiinineste voi aiheuttaa allergisia oireita joillekin käyttäjille, syynä saattaa olla yliherkkyys joko glyserolille, propyleeniglykolille, nikotiinille tai jollekin nesteessä käytettävälle aromille. Oireina saattaa esiintyä esimerkiksi poltetta kurkussa tai ihon kutiamista/punoitusta. Jos havaitset oireita käytettäessä nikotiininestettä tai sen jälkeen, ota yhteys lääkäriisi tilanteen selvittämistä varten.

Nikotiininesteissä on ilmoitettu parasta ennen -päiväys, joka on yleensä kaksi vuotta valmistuspäivästä. Valmistuspäivä ja parasta ennen -päiväys on merkitty nikotiininesteen myyntipakettiin ja nikotiininestepulloon.

NIKOTIININESTEEN VÄRI

Nikotiinineste saattaa tummentua, koska nikotiini on valolle herkkää ainetta. Värin tummuminen ei kuitenkaan ole vaarallista, eikä vaikuta nesteen laatuun tai makuun. Suositellaankin nesteiden säilyttämistä viileissä ja pimeässä tilassa esimerkiksi jääkaapissa. Älä kuitenkaan altista nikotiininestettä suoralle auringonvalolle.

Jos haluaa säilyttää nikotiininestettä pidempiä ajanjaksoja niin nikotiininesteen voi pakastaa ja jäätyminen ei muuta nesteen laatua.

Valmistuspäivä ja parasta ennen -päiväys on aina merkittynä nikotiininesteen myyntipakettiin ja nikotiininestepulloon.

(C10H14N2)

NIKOTIININESTEET TURUSTA

Suomessa nikotiininesteen makujen osalta on vain tupakanmakuisia ja maustamattomia nikotiininesteitä myynnissä. Suomen uusi tupakka laki kieltää muiden makuisten nikotiininesteiden myynnin.

Nikotiininesteen pohja-aineet

Nikotiinipulloissa on ilmoitettu VG% ja/tai PG% suhde. VG% tarkoittaa glyserolin (VG) ja PG% propyleeniglykolin suhdetta. Mitä suurempi VG%, sitä enemmän nikotiininesteessä on glyserolia. Propyleeniglykoli (PG) helpottaa nesteen höyrystymistä ja vahvistaa makua. Glyseroli (VG) taas parantaa höyryntuottoa ja on yleensä viskositeetiltaan paksumpaa kuin PG, joka saattaa aiheuttaa höyrystinpäiden tukkeutumista ja/tai palamista, koska neste ei virtaa vastukselle riittävästi. Sen takia kannattaa varmistaa VG/PG% suhde käytettävän laitteen kanssa sopivaksi.

Suomessa on tupakkalain mukaan sallittua myydä maksimissaan 10ml nikotiininestepulloja.

Nikotiininestettä on saatavana monena eri nikotiinivahvuudella esimerkiksi 18mg, 12mg ja 6mg. Suosituimmat vahvuudet ovatkin, joko 6mg tai 12mg. Toki on mahdollista määrätä itse nikotiinipitoisuus sekoittamalla nikotiinitonta ja nikotiinia sisältäviä nesteitä keskenään, jolloin nikotiinipitoisuuden voi halutessaan tiputtaa hyvinkin pieneksi.

(Esimerkki nikotiininesteen sekoittelusta: 6mg on miedoin nikotiinineste mitä saat ostettua, haluat kuitenkin puolittaa nikotiinipitoisuuden puolella, jolloin se olisi 3mg. Siinä tapauksessa voit ostaa nikotiinittoman nesteen ja 6mg nikotiininesteen. Sekoittaan nämä keskenään 1:1, jolloin nikotiini pitoisuus tipahtaa valmiissa sekoituksessa 3mg/ml. Jos nikotiinipitoisuus halutaan tiputtaa 2mg sekoitussuhde on 1/3osa nikotiininestettä ja 2/3osa nikotiinitonta, jolloin valmiista nesteestä saadaan 2mg)

Elektrosavu Turku ei koskaan huoli valikoimiinsa sekundaa vaan haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta laatua, joten jos haluat ostaa laadukkaat nikotiininesteet Turusta, ota empimättä suunta Elektrosavun Turun myymälään osoitteeseen:

Radiomiehenkatu 3, Turku