Pohjanesteet voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään

Kasviperäiset ja synteettiset, joskin myös näiden yhdistelmät ovat hyvin yleisiä. Pohjanesteitä on saatavilla myös valmiiksi erilaisilla aromeilla maustettuina, mutta itsessään pohjanesteet ovat yleensä aromittomia jolloin jokainen käyttäjä voi maustaa sen juuri oman mielensä mukaan. Elektrosavun myymälästä löydät laadukkaat pohjanesteet Turusta, ihan koto-Suomesta.

Tyypillisesti pohjaneste koostuu noin 95% propyleeniglykolista ja/tai glyserolista, loppujen 5% ollessa vettä.

Glyseroli ja propyleeniglykoli ovat myrkyttömiä, vesiliukoisia aineita ja ne hajoavat helposti ja vaarattomasti aineenvaihdunnassa. Siksi ne ovatkin erittäin suosittuja aineita ja todella laajalti käytössä eri teollisuudenaloilla kaikkialla maailmassa. Tarkista vaikka huviksesi sekä ruokakomerosta että vessan peilikaapista, että monessako sinullekin tutussa arkisessa tuotteessa on glyseroleja käytetty, kasviperäisiä tai synteettisiä, niin huomaat hyvin pian että ne ovat tunnettuja ja turvallisia aineita ja kuten huomaatkin, vieläpä erittäin monikäyttöisiä ihan itse kunkin kotona.

KASVIPERÄINEN GLYSEROLI

Glyseroli on orgaaninen yhdiste jota valmistetaan kasviöljyistä, tavanomaisesti kookos-, soija- ja palmuöljyistä. Sitä käytetään laajalti esimerkiksi elintarviketeollisuudessa sekä kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa kosteuden säilyttämiseen ja tasaamiseen, sillä se sitoo vettä varsin tehokkaasti.

Kasviglyseroli on oikeasti monikäyttöisimpiä aineita mitä voit kotiisi hankkia. Sitä voi käyttää vaikka kotitekoisten saippuoiden, saippuakuplaliuoksien ja shampoiden pohjana. Kasvisglyseroli on suosittua tee-se-itse kosmetiikan käyttäjien keskuudessa, jossa se on ns perusraaka-aine. Kasviglyseroli toimiikin hyvin ihon kosteuttajana ja se on neutraalina aineena turvallinen myös allergikkojen käyttää. Kasvisglyserolia lisäämällä esim ihovoiteisiin tai hiustenhoitoaineisiin saadaan niistä huomattavasti kosteuttavampia.

Keittiön puolella yksi näyttävimmistä käyttökohteista on kakkujen koristemassat, niiden pehmeyden ja muokattavuuden salaisuus on kasviglyseroli, joka sitoo sokeriin kosteutta ja estää sitä kuivumasta.

Jos haluat välttää synteettisiä aineksia, huippulaadukkaat VG pohjanesteet Turussa myy Elektrosavu Turku.

(pohjanesteissä merkintä VG, engl. vegetable glycerin)

(pohjanesteissä merkintä PG, engl. propylene glycol)

PROPYLEENIGLYKOLI

Propyleeniglykoli on synteettinen orgaaninen yhdiste, joka kasviperäisen serkkunsa tavoin on väritön, aromiton, hieman makea, juokseva neste, joka sitoo myös vettä erittäin hyvin. Nämä vettä sitovat ominaisuudet ovat tärkein syy sen käyttöön lähes kaikessa missä kosteutta tarvitaan, sikarihumidoreista shampoisiin ja elintarvikkeista savukoneiden kautta lääketeollisuuteen. Propyleeniglykolia käytetään lääketeollisuudessa esimerkiksi kuljettamaan nestemäisessä lääkkeessä ainesosia jotka eivät itsessään liukene veteen.

Myös kotioloissa propyleeniglykoli on erinomaisen monikäyttöinen aine, kuten jokainen, joka on joskus kokeillut valmistaa itse vaikkapa kosteusvoidetta tai saippuaa tietää. Jos et ole kokeillut mutta haluat vaikkapa vähän tehostaa vanhaa kasvovoidetta, lisää siihen vähän PG pohjanestettä. Yllätyt takuulla iloisesti.

Kotileipureille kenties tutuin paikka, missä propyleeniglykoli tulee vastaan, on elintarvikevärit. Ne ovat yleensä PG-pohjaisia, ja niiden avullahan tunnetusti voit nostaa kakkujen ja muiden leivonnaisten koristelun pykälää korkeammalle tasolle.

Jos vain puhtain kliininen laatu kelpaa, on propyleeniglykoli oikea valinta, ja huippuluokan PG pohjanesteet Turussa tarjoaa Elektrosavu Turku.

Toki, vaikka aine itsessään olisi tunnettu ja turvallinen, mahtuu markkinoille laadullista vaihtelua eri valmistajien välille. Elektrosavu Turku ei kuitenkaan huoli valikoimiinsa sekundaa vaan haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta laatua, joten jos haluat ostaa laadukkaat pohjanesteet Turusta, ota empimättä suunta Elektrosavun Turun myymälään osoitteeseen:

Radiomiehenkatu 3, Turku