YHTIÖMME TARINA

Aloitimme toimintamme ensimmäisten joukossa 2011 ja myymälämme on sijainnut samalla tutulla paikalla jo vuodesta 2012. Olemmekin Suomen ensimmäisiä sähkötupakkakauppoja. Elektrosavu Turku tarjoaa kattavan valikoiman tunnetuimpien laitevalmistajien sähkötupakkatuotteita niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin asiakkaiden tarpeisiin.

Meiltä löydätte niin laitteet, modit ja höyrystimet kuin nikotiininesteet ja muutkin tarvikkeet sekä pidettyä välineistösi moitteettomassa kunnossa, jotta kaikki toimii aina niin kuin pitää eivätkä tekniset viat pilaa päivääsi.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee teitä mielellään, auttaa löytämään juuri teidän tarpeidenne ja mieltymystenne mukaiset tuotteet ja tarvittaessa myös opastaa niiden käytössä. Väitämmekin että Elektrosavu on niin valikoimaltaan kuin henkilökunnan osaamisen suhteen Suomen huippua.

Jos jokin askarruttaa tai tarvitset apua, tule toki käymään myymälässämme tai ota yhteyttä Facebook-viestillä tai sähköpostilla, tai voit ihan vaan vaikka soittaakin.

SÄHKÖTUPAKKA

Mikä se on, ja miten se toimii?

Sähkötupakka, eli sähkösavuke on elektroninen laite, jossa sähkövirtaa hyväksi käyttämällä saadaan tuotettua höyryä.
Sähkötupakkaa voisi toimintaperiaatteeltaan verrata leivänpaahtimeen, molemmissa sähkövirta kuumentaa vastuslankaa, jonka avulla sähkötupakassa saadaan neste höyrystymään tai leivänpaahtimessa leivän pinta paahtumaan.

Sähkötupakka koostuu virtalähteestä, eli akusta ja höyrystimestä, jota voidaan kutsua myös nimellä atomisaattori, clearomisaattori, tankki jne.  Akun tehtävänä on antaa virtaa höyrystimessä sijaitsevalla vastukselle, joka kuumentuessaan höyrystää nesteen.

Laitteet ovat kehittyneet viimevuosina hyvin paljon, toimintaperiaate on kuitenkin pysynyt samana, vaikka laitteiden ulkomuodot ja tekniset ominaisuudet ovatkin muuttuneet. Nykyisin lähes kaikkissa laitteissa höyrystin ja nestesäiliö on yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa neste sijaitsee suoraan höyrystimen ympärillä. Irrallisista ja hankalista nestesäiliöistä on käytännössä luovuttu, tämä on hyvä esimerkki sähkötupakkalaitteiden kehityksestä.

SÄHKÖTUPAKAN IDEA

Miksi valita sähkötupakka tupakoinnin lopettamisen tueksi?

Sähkötupakan idea on avittaa luopumaan tupakoinnista vaihtoehtoisen tavan avulla. Sähkötupakkaa voidaan toimintaperiaatteeltaan verrata mihin tahansa kaupalliseen tupakoinnin vieroittamistuotteeseen, kaikissa näissä yksinkertaisesti pyritään vieroittumaan tupakasta annostelemalla nikotiinia vaihtoehtoisella tavalla.

Kaupalliset tupakan vieroitustavat eivät kuitenkaan poista ns tapariippuvuutta, johon sähkötupakka tehoaa parhaiten. Useat tupakoitsijat eivät välttämättä ole riippuvaisia varsinaiselle nikotiinille, vaan enemmänkin tavalle ja tietyille sosiaalisille tilanteille, joissa tupakka on ollut tapana.
Sähkötupakka on vaihtoehto tapariippuvaisille muiden lopettamistuotteiden ohella ja uusimpien englantilaisten tutkimustulosten mukaan vielä erittäin tehokas tapa.

Missään nimessä sähkötupakka ei ole haitaton vaihtoehto, kuten ei myöskään mikään muukaan nikotiinikorvaustuote.

Jos kuitenkin haitallisuutta verrataan alkuperäiseen ongelmaa, eli tupakkaan, niin sähkötupakan haitat ovat huomattavasti pienemmät. Uusimpien Englannin kansanterveyslaitoksen (public health of England) tutkimusten mukaan todetaan sähkötupakoiden olevan 95% vähemmän haitallisempi tapa nikotiinin toimittamiseen elimistöön.

Raportin mukaan sähkötupakointi lisää riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin ja hengitystiesairauksiin huomattavasti oikeaa tupakointia vähemmän. Tämä johtuu siitä, että sähkötupakan höyryssä ei ole tupakansavun sisältämiä haitallisia kemikaaleja – tai niiden määrä on ainakin huomattavasti pienempi tupakansavuun verrattuna.

Sähkötupakan tuottamassa höyryssä ei myöskään ole tupakan palojätteistä tuttua tervaa, häkää tai muita haitallisia kemiallisia yhdisteitä, joita syntyy palamisen sivutuotteena. Nikotiinia tässä yhteydessä on turha mainita, sillä se ei ole läheskään vaarallisin ainesosa tupakan poltossa ja sähkötupakoita voidaan käyttää myös nikotiinittomalla nesteellä, jolloin pureudutaan nikotiiniriippuvuden sijasta tapariippuvuuteen.

Sähkötupakoiden tilanne euroopassa on hyvin sekava, joissakin maissa sähkötupakan on todettu olevan hyvä tapa lopettaa tupakointi, toisissa maissa tilanne on täysin eri ja sähkötupakat saattavat olla jopa kiellettyjä.

Sähkötupakasta löytyy paljon mielipiteitä, aina puolustajista vastustajiin, mutta pitää kuitenkin muistaa se fakta, että tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina lopettamistavasta ja apuvälineestä riippumatta. Tupakoinnin lopettaminen ei ole helppoa ja kaikille ei sovi samat metodit. Lopettaminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää tapahtui se sitten sähkötupakan tai muiden korvaustuotteiden avulla.

Oman mielipiteen sähkötupakasta ja niiden soveltuvuudesta tupakoinnin lopettamiseen voi aloittaa vaikka lukemalla Englannin kansanterveyslaitoksen suurtutkimuksen. Raporttiin voit tutustua klikkaamalla alla olevaa nappia.

LUE TUTKIMUS

VIIMEISIMMÄT BLOGISTA